Huurverhoging Per 1 Juli 2024: Wat moet je weten ?

Gepubliceerd op 26 april 2024 om 14:34

Huurverhoging Per 1 Juli 2024: Dit moet je weten !

Hey daar, Het is tijd om te praten over iets waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen: huurverhogingen. Yup, die dingen zijn weer in het nieuws.

Huurverhoging in de Vrije Sector: Wat Is de Deal?

Als je in een fancy vrije sector crib woont, dan kan de huur vanaf 1 januari 2024 tot maximaal 5,5% worden opgeschroefd. Dus, als jij en je huisbaas al hebben afgesproken om een hogere verhoging te doen, is dat ook cool. Maar als jullie een lagere prijs hebben bedacht, dan geldt die lagere prijs.

Oh, en over die 5,5%? Dat is slechts tot 1 mei 2024. Minister de Jonge is nog bezig met een nieuwe wet om die jaarlijkse verhoging te beperken. Dus stay tuned voor updates daarover.

Wat Betekent de Huurverhoging in de Sociale Sector?

Vanaf 1 juli 2024 kan je verhuurder, na wat papierwerk, de huur met maximaal 5,8% verhogen als de kale huur € 300 of meer per maand is. Is jouw huur lager dan € 300 per maand? Dan kan de verhoging maximaal € 25 zijn. Het maakt niet uit hoeveel je verdient, deze regels zijn voor alle zelfstandige woningen. En hey, als je inkomen hoger is en je woont in de sociale sector, dan kan je verhuurder een hogere verhoging voorstellen. Het hangt af van je inkomen en er is een tabel die je vertelt hoeveel die verhoging kan zijn.

Maximale Huurverhoging voor Kamer, Woonwagen en Standplaats

Voor jullie is de maximale verhoging ook 5,8%, en er wordt niet gekeken naar je inkomen. Dus geen zorgen daarover.

Bezwaar Maken: Wat Zijn Je Rechten?

Nu, als je denkt dat de verhoging niet eerlijk is, kan je bezwaar maken. Bij de standaardverhoging tot maximaal 5,8% of € 25 bij een lagere huur, kan je niet klagen over je inkomen. Maar als het wel inkomen-gerelateerd is, kan je onder bepaalde voorwaarden bezwaar maken, bijvoorbeeld als je inkomen is gedaald in 2023.

En hey, als er onderhoudsproblemen zijn in je huis, moet je daar eerst wat aan doen voordat je bezwaar maakt tegen de verhoging.

Hoe Maak Je Bezwaar?

Vul gewoon het bezwaarformulier in en geef het aan je huisbaas voordat de verhoging ingaat. Als je huisbaas niet meegaand is, kan hij een verzoek indienen bij de Huurcommissie om het voorstel te laten toetsen.

Dus, nu weet je waar je staat als het gaat om huurverhogingen. Blijf op de hoogte en laat je stem horen als je het er niet mee eens bent!

Bezwaarschrift Huurverhoging 2024 Pdf
PDF – 248,8 KB 14 downloads

Hulp nodig ?

Neem contact op we  helpen je graag verder : hello@mijnaanhuurmakelaar.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.