Huurtoeslag ! Hoe werkt het ?

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 12:51

Huurtoeslag aanvragen? Hoe werkt het, en wat heb je nodig?

Huurtoeslag is een bijdrage doe je kunt ontvangen om je vaste lasten, in dit geval de maandelijkse huurkosten wat te verzachten . Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mag je maximale huur, afhankelijk van je leeftijd niet boven een bepaald bedrag uitkomen, en mag je inkomen ook niet te hoog zijn.  

Zelf huurtoeslag aanvragen! 

Het aanvragen van huurtoeslag kun je zelf doen via de website toeslagen.nl , zodra je weet wat de kale huurprijs is, en de service kosten welke je mag opgeven voor je aanvraag, kun je heel makkelijk de aanvraag voor het ontvangen van huurtoeslag indienen. Let op ! maak geen fouten, indien je teveel toeslag ontvangt, moet je dat terug gaan betalen, 

Wat zijn de voorwaarden ?

Huurtoeslag is niet voor iedereen bedoeld, het is bedoeld voor mensen die  zonder deze steun van de overheid moeilijk rond kunnen komen.  Je inkomen mag als je 23 jaar of ouder bent niet boven een bepaalde grens uitkomen. Voor personen onder  de 23 jaar gelden er weer andere regels. Als je wilt weten wat er allemaal voor jou van toepassing is kun je een proef berekening maken

Wat als je samenwoont ?

Als je samen woont, er  er sprake van een medebewoner, of een toeslagpartner. In dat geval telt hun inkomen ook mee. Dit heeft dan ook weer invloed of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.  Het inkomen van bijvoorbeeld een onderhuurder telt niet mee.  

Wat is de maximale huur om in aanmerking te komen.

Belangrijk om te weten is, je moet wel over een volledig zelfstandige woning beschikken met een eigen huis nummer,  de kale huur in 2023 mag niet hoger zijn dan € 808,06 excl per maand. Ben je jonger dan 23 jaar ? Dan mag de maximale  kale huurprijs  niet hoger zijn dan € 452,20 excl. per maand.

Maar niet alle zelfstandige woningen komen in aanmerking voor huurtoeslag, mocht je op bijvoorbeeld een woonboot wonen, of een recreatie woning, dan kom je er de meeste gevallen niet voor in aanmerking.

 

In sommige gevallen kun je voor een onzelfstandige woning wel huurtoeslag ontvangen :-S Ja makkelijk is het niet,  mocht je willen weten welke type woningen in aanmerking komen kun je dat hier terug vinden 

Wil je toch liever een specialist die de aanvraag voor je checkt ?

Heb je na het lezen van deze informatie toch nog zoiets van ........ Geen zorgen, er zijn  genoeg opties voor je !  Je kunt navraag doen bij iemand in je kennissen kring die handig met de cijfers is !  Of wellicht  iemand die de belasting aangifte doet.

Of je maakt gebruik van toeslagenaanvragen.net via deze website kun je eenvoudig je gegevens aanleveren, en zijn verwerken de aanvraag voor je  !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.