4 KOSTENPOSTEN WAAR VEEL HUURDERS TE VEEL VOOR BETALEN (EN ZO STOP JE DAARMEE )

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 14:03

Vaak doe je dingen zoals je ze altijd deed, maar vaak kost je dat onnodig veel geld !  We hebben 4 kostenposten genomen waar vrijwel de meeste huurders te veel voor betalen, en leggen je uit hoe dat goedkoper kan. 

Je kan altijd kijken of je de juiste huurprijs betaald !

Het checken van je huurprijs nemen we niet mee in deze bespaar tips, maar mocht je er aan twijfelen, dan kun je deze altijd checken. ( doe het eerst in overleg met je verhuurder ) Werkt dat niet ? dan kun je altijd de huurcommissie raadplegen.  of neem contact op 

Kostenpost 1: Mobiele telefoon 

Veel mensen lappen onnodig veel geld neer voor dat mobiele abo van ze. Serieus, omdat ze een te dikke of juist te magere bundel hebben. Duik eens in die data en belminuten die je maandelijks doorheen jaagt. Makkelijk, gewoon inloggen bij je huidige telecomboer. Check dan ff of dat abo van jou matcht met je verbruik.

Blijkt dat je minder gebruikt dan waar je voor aftikt? Schop dat abonnement omlaag en cash meteen wat uit. Maar als je die data en belminuten als een malle erdoor jaagt, en je moet extra lappen, dat is gewoon zonde. Kies liever voor een hogere bundel, blijf in de chillzone.En terwijl je toch bezig bent: kijk eens hoeveel je dokt in vergelijking met wat anderen neertellen. Is het een beetje aan de prijzige kant? Bel je provider effe op en eis wat korting. Grote kans dat ze je dat gunnen.

 

Een website waar je telecomaanbieders kunt vergelijken is GSM WEB check daar eens wat de gangbare prijzen zijn ! En wellicht is het verstandig dat je over stapt !

Kostenpost 2: Onnodig dure verzekeringen 


Oké, check dit: huurders in Nederland flikkeren snel honderden euro's per jaar weg aan die verzekeringen, toch? Kan serieus goedkoper, man.

Je kan bijvoorbeeld je eigen risico omhoog gooien zodat je maandelijkse premie omlaag gaat, mocht je 4 jaar geen schade hebben gehad kun je makkelijk  ca €2.000 aan premie besparen !          

Kostenpost 3 : Auto's 

"Zodra je die showroom uitknalt, is dat ding de helft minder waard." Oké, misschien een tikkie overdreven, maar wist je dat die fonkelnieuwe auto's na drie jaar gewoon effe 30% minder waard kunnen zijn?

Stel, je pakt een nieuwe ride van € 25.000, dan ben je na die drie jaar al € 7.500 lichter. Au!Wil je dat vermijden? Haal dan een tweedehands wagen in huis, eentje die al minstens een paar maanden of een jaar heeft rondgescheurd.

Ga voor een normale kleur en uitvoering. Schakelen is steeds minder hot, dus gooi liever die automaat erin. En gooi niet te veel centen opzij voor die extra's. Tuurlijk, airco en stoelverwarming zijn chill, maar de kosten van al die gekke gadgets verdien je amper terug bij de verkoop.

Kostenpost 4: TV & Internet 

Check dit, als je naast je tv-abonnement ook nog aan het streamen bent, dan vliegen die kosten serieus de pan uit. We spreken regelmatig met mensen voor onze cashflow rubriek die gewoon € 80 tot € 100 per maand droppen op tv-kijken. Dat kan echt goedkoper!

Vraag jezelf eens af of je überhaupt nog ouderwets aan het zappen bent. Zo niet? Gooi dat tv-abonnement dan gewoon de deur uit. Scheelt vaak al € 15 per maand. En denk eens aan NLZiet of Videoland als alternatief. Check hun content en de prijzen. En als je toch nog een streamingdienst wilt, leg dan met jezelf (en eventueel je squad) vast dat je max één per maand neemt. Anders gaat het met die kosten echt uit de klauwen lopen. Tv-kijken is tof, maar is het echt zoveel knaken waard?

Met de pegels die je bespaart door die onnodig hoge kosten te skippen of te minderen, kun je voortaan veel leukere dingen doen. Prioriteiten, toch?

 

Check hier wat jij op je TV  & Internet kosten kan besparen 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.