WOZ waarde huurwoning

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 12:46

Ook huurders kunnen bezwaarmaker tegen de hoogte van e WOZ waarde!

"Het staat huurders ook vrij om bezwaar aan te tekenen tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Sinds 2016 hebben huurders de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde, die de basis vormt voor verschillende belastingen, waarvan een groot deel van toepassing is op huurders van huurwoningen.

 

Vanaf juli 2015 zijn gemeenten verplicht om ook huurders van huurpanden een WOZ-beschikking op te leggen. Voortaan worden huurprijzen namelijk gekoppeld aan de WOZ-waarde.

Als de WOZ-waarde te hoog is, bestaat de kans dat huurders te veel huur betalen. Daarnaast worden de tarieven jaarlijks aangepast aan de WOZ-waarde.Indien je geen WOZ-beschikking hebt ontvangen, kan het zijn dat niet elke gemeente deze naar huurders stuurt. Wij kunnen namens jou bij de gemeente een WOZ-beschikking opvragen. Zodra de beschikking binnen is, dienen wij gratis bezwaar in tegen de WOZ-waarde.Het loont de moeite om bezwaar te maken! Jaarlijks ontvangen meer dan 2,5 miljoen huurders de WOZ-beschikking met daarin de vastgestelde WOZ-waarde van hun woning. 

Het loont om bezwaar te maken !

Het kan voor huurders voordelig zijn om bezwaar te maken tegen deze ontvangen WOZ-beschikking. Als de WOZ-waarde namelijk te hoog is, kan de huur mogelijk verlaagd worden. Bijvoorbeeld: stel dat je een huurwoning hebt van 65 vierkante meter met een kleine tuin, en de WOZ-waarde is vastgesteld op €150.000,00, dan betaal je maximaal 694 euro huur per maand. Als de WOZ-waarde wordt verlaagd naar €134.000,00, betaal je slechts 674 euro huur per maand.

Dit komt neer op een verschil van 20 euro per maand, wat op jaarbasis al snel een besparing van 240 euro oplevert. Echter, in sommige gevallen kan bezwaar maken lang duren, voornamelijk vanwege problemen met de procedures in bepaalde gemeenten.

Michel Uijen geeft in de uitzending van Kassa op NPO 1 uitleg over hoe het bezwaarproces voor huurders werkt en waarom het soms zo lang kan duren. De uitzending is te bekijken vanaf minuut 27:05."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.