Hoe kies je het juiste internet-only abonnement

Gepubliceerd op 17 april 2024 om 15:35

Hoe kies je het juiste internet-only abonnement: Tips voor optimale internetsnelheid zonder de kosten te verhogen

Sta je op het punt om te videobellen met vrienden, een nieuwe serie te bingen met je huisgenoten, of online te gamen met je squad? Dan vraag je je vast af welke internetsnelheid je nodig hebt voor een vlotte ervaring. En natuurlijk wil je dit alles tegen een betaalbare prijs. Ontdek hieronder handige tips om het juiste internet-only abonnement te kiezen

Is supersnel internet echt noodzakelijk?

Providers pronken vaak met supersnelle verbindingen, maar heb je echt een 1 Gb/s verbinding nodig? Laten we eens kijken naar wat je echt nodig hebt.

Hoeveel internet verbruik je dagelijks?

Laten we de dagelijkse internetbehoeften eens onder de loep nemen:

  • Videobellen: 3 Mb/s

  • Online gamen: 3 tot 15 Mb/s

  • 4K streamen: 15 tot 25 Mb/s

  • Grote bestanden downloaden: meer dan 100 Mb/s (kortdurend)

Hoeveel snelheid heb je eigenlijk nodig?

Woon je alleen? Dan is een abonnement van 30-50 Mb/s waarschijnlijk voldoende. Heb je huisgenoten? Dan kun je met 100 Mb/s al met vier apparaten tegelijkertijd in 4K streamen. Dat klinkt goed, toch?

Heeft een tv-pakket toegevoegde waarde?

Veel internetabonnementen worden aangeboden met uitgebreide tv-pakketten. Maar heb je die echt nodig? Overweeg om het tv-gedeelte te laten vallen en kies in plaats daarvan voor een streamingdienst zoals NLZiet, NPO Plus of Videoland. Dat scheelt weer in de kosten.

Hoe krijg je korting bij je internetprovider?

Als nieuwe klant kun je vaak profiteren van flinke kortingen. Overweeg daarom om regelmatig over te stappen. Black Friday is bijvoorbeeld een goed moment, want dan stunten providers vaak met aanbiedingen. Als je niet wilt overstappen, kun je ook je huidige provider benaderen en vragen naar nieuwe aanbiedingen. Het loont de moeite!

Waar kun je internetabonnementen vergelijken?

Er zijn tal van vergelijkingswebsites waar je de beste internetabonnementen voor jouw situatie kunt vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op:

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.